Publieke chatrooms League of Legends gesloten | Gamer.nl

Publieke chatrooms League of Legends gesloten | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De publieke chatrooms zitten volgens Riot vol met Riot Points-verkopers en scammers. Riot Points is in-game geld in League of Legends. Daarnaast bevatten de chatrooms niet genoeg opties voor moderatie. Dit is ook het geval in privé chatrooms, maar hier wil Riot tools voor ontwikkelen.

De publieke chatrooms moeten wel weer terugkomen, maar pas wanneer ze "bruikbaar en toegankelijk zijn. In hun huidige vorm werken ze gewoon niet en kunnen ze negatieve ervaringen voor spelers (vooral nieuwe spelers) veroorzaken." De privé chatrooms blijven wel beschikbaar, alsmede de mogelijkheid om berichten te sturen naar andere spelers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou