Nieuws
PUBG

PUBG onder vuur in China voor afwijken van 'socialistische kernwaardes'

Battle Royale-game zou ook niet goed zijn voor jonge gamers

Geschreven door Lucas May op
PlayerUnknown's Battlegrounds, ook wel bekend als PUBG, wordt in China mogelijk verbannen omdat de game afwijkt van "socialistische kernwaardes".

Het bericht komt van de China Audio-Video and Digital Publishing Association, een waakhond op het gebied van media. Zij melden dat de gewelddadige strijd tot de dood in PUBG "afwijkt van de socialistische kernwaardes, traditionele Chinese cultuur en ethische normen". Tevens wordt genoemd dat de game schadelijk zou zijn voor jonge kinderen.

Het is onwaarschijnlijk dat PUBG een officiële licentie krijgt om verkocht te worden in China, omdat deze organisatie samenwerkt met de SAPPRFT (State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television), die de licenties uitdeelt.

Eerder werden tv-serie's als The Big Bang Theory en BoJack Horseman verboden. Ook Pokémon Go werd niet toegestaan door de waakhond omdat de game een "dreiging voor de persoonlijke veiligheid van consumenten" zou zijn.

China is de grootste markt voor games in de wereld, met een verwachte omzet van meer dan 23 miljard euro dit jaar.

PlayerUnknown's Battlegrounds wordt op dit moment door miljoenen pc-gebruikers gespeeld. Voor het einde van dit jaar verschijnt de online shooter ook voor Xbox One.

Bron: Bloomberg

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Battlefront 2 is gold gegaan Kijk vanmiddag om 16:00 naar de PlayStation-persconferentie vanaf de Paris Games Week
1

Reacties op: PUBG onder vuur in China voor afwijken van 'socialistische kernwaardes'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    RidgeRazor

    • 30 oktober 2017 15:01
    Wat een compleet bizar en vreemd land blijft het ook. Totaal gestoorde maatregelen nemen om burgers met een cijfer in te delen op basis van sociale participatie, gezondheid, internet gedrag etc. om ze te rangschikken is normaal. De vrijheid hebben om een spelletje te spelen kan en mag niet. Blij dat ik hier in Nederland woon..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.