PUBG onder vuur in China voor afwijken van 'socialistische kernwaardes' | Gamer.nl

PUBG onder vuur in China voor afwijken van 'socialistische kernwaardes' | Gamer.nl

PlayerUnknown's Battlegrounds, ook wel bekend als PUBG, wordt in China mogelijk verbannen omdat de game afwijkt van "socialistische kernwaardes".

Het bericht komt van de China Audio-Video and Digital Publishing A ociation, een waakhond op het gebied van media. Zij melden dat de gewelddadige strijd tot de dood in PUBG "afwijkt van de socialistische kernwaardes, traditionele Chinese cultuur en ethische normen". Tevens wordt genoemd dat de game schadelijk zou zijn voor jonge kinderen.

Het is onwaarschijnlijk dat PUBG een officiële licentie krijgt om verkocht te worden in China, omdat deze organisatie samenwerkt met de SAPPRFT (State Administration of Pre , Publication, Radio, Film and Television), die de licenties uitdeelt.

Eerder werden tv-serie's als The Big Bang Theory en BoJack Horseman verboden. Ook Pokémon Go werd niet toegestaan door de waakhond omdat de game een "dreiging voor de persoonlijke veiligheid van consumenten" zou zijn.

China is de grootste markt voor games in de wereld, met een verwachte omzet van meer dan 23 miljard euro dit jaar.

PlayerUnknown's Battlegrounds wordt op dit moment door miljoenen pc-gebruikers gespeeld. Voor het einde van dit jaar verschijnt de online shooter ook voor Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou