PUBG-bedenker wil geen battle royale-games meer maken

PUBG-bedenker wil geen battle royale-games meer maken

Brendan Greene, de bedenker van PlayerUnknown's Battleground (PUBG), zegt klaar te zijn met battle royale-games. Sinds hij is weggegaan bij het team van PUBG, werkt hij aan een nieuw project in Amsterdam.

Het battle royale-genre is een van de populairste genres van de afgelopen jaren. Hoewel PUBG door velen wordt gezien als de game die deze ontwikkeling in gang heeft gezet, zegt Brendan Greene, de bedenker van het spel, dat hij niet nog een battle royale-game wil maken.

In maart kondigde Greene aan dat hij, na vijf jaar, het team van PUBG heeft verlaten. Hij blijft wel in dienst bij PUBG Corporation en gaat aan de slag als hoofd van een nieuwe divisie bij de ontwikkelaar, genaamd PUBG Special Projects. Met dit team, dat gaat opereren vanuit Amsterdam, wil Greene nieuwe mogelijkheden van interactie en connecties in de gamewereld onderzoeken.

Greene weet nog niet wat zijn volgende spel gaat inhouden, maar het is wél zeker dat dit geen nieuwe battle royale-game of een vervolg op PUBG gaat zijn. Hij geeft aan dat het doel van dit project is om iets nieuws te proberen en houdt zich niet bezig met het maken van winst. Bovendien krijgt Greene alle vrijheid en is er geen opgegeven deadline, dus voorlopig hoeven fans geen nieuws te verwachten over zijn nieuwe game.

Hoewel Greene zich niet meer gaat bezig houden met battle royale-games, ziet hij wel graag dat het genre blijft groeien. Hij hoopt dat ontwikkelaars niet simpelweg meeliften op het succes van battle royale-games om snel geld te verdienen, maar in plaats hiervan een eigen draai geven aan het genre. Hierbij noemt hij het succes van Apex Legends als voorbeeld. Ook als esport denkt Greene dat battle royale-games nog een aantal stappen moeten maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Voor mij persoonlijk kan BR niet snel genoeg afsterven. Heb niks met het genre omdat het gewoon veel te grindy en repetitief aanvoelt om iedere match weer tientallen items op te pakken. Zelfs de beste BR game by far in termen van afwerking etc, Apex Legends, kon me niet meer dan een week boeien. Ik ben echt zo toe aan een goede teambased shooter want alles wat er nu nog is op dat vlak is zeer matig: - CS:GO: verouderde graphics, physics en game mechanics. - BF:V: Een behoorlijke flop als je kijkt naar het gebrek aan content en gameplay. Om nog maar te zwijgen over DICE's hopeloze poging om ook een BR mode in BF te stoppen met Firestorm. - Rainbox 6 Siege: Eigenlijk alleen goed als je met een vaste groep speelt want spelen met pubbies werkt voor geen meter. Om de haverklap sta je midgame opeens 3 vs 5 omdat mensen halverwege van sessie switchen omdat ze op het punt staan te verliezen, terwijl het spel daar geen penalty tegenover zet. Ik ben echt weer toe aan een moderne variant van een Unreal 2 XMP, Team Fortress Classic of Quake Wars.

0
test

@TheChief hoezo moet br afsterven omdat jij er niks mee hebt? Moeten alle rpgs ook afsterven omdat Jantje rpgs kut vindt ? Of de teamshooters genre mag Afsterven omdat Tim het kut vindt ?

0
test

@keenan 'Voor mij persoonlijk........' Ik geef gewoon mijn mening. Doordat BR games de markt overspoelen is er op het moment weinig ruimte voor andere shooters. Prima dat jij BR wel leuk vindt, daar heb ik niks op tegen. Ik heb iets tegen BR games.

0
test

@TheChief alle genres kunnen gewoon samen bestaan der zijn genoeg gamers daarvoor

0

@TheChief Hm, ik vind fortnite nog steeds erg leuk. Maar ik speel niet op de gebruikelijke manier, meteen na het vinden van m'n eerste wapen ga ik op jacht naar tegenspelers. Ik doe niet aan bouwen, buildwars en veel material verzamelen, maar schuil achter bomen en op zolders. Ik heb in 1000 games nog nooit gewonnen, maar daar gaat het mij ook niet om. Het gaat mij om het plezier. Niets is leuker dan met een pistol met silencer een tegenspeler te bestoken die geen flauw idee heeft waar ik schuil...

0

@TheChief maar is een teambased shooter net zo repetitief? Potje na potje het andere team afschieten? Is een oprechte vraag, ik speelde beide niet.

0
test

@fonsrutte Is denk net waar je intresses liggen. Zo kan elk spel repetitief aanvoelen.

0
test

@fonsrutte Nee, door de teaminteractie (vooral als het een game is waarin je zaken kan bouwen zoals turrets/teleporters etc) is het makkelijker variaties op tactieken aan te brengen waardoor de boel fris blijft :) Ik was dan ook best teleurgesteld dat bijvoorbeeld Overwatch me niet aansprak omdat ik had verwacht dat de sterke focus op teamplay etc in die game me wel zou grijpen.

0

@TheChief Man man man, jij wordt de Coola van BR games.

0
test

@Quintex Hoe dan? Coola is bekend/berucht om zijn grote liefde voor een bepaalde uitgever en spellenreeks in t bijzonder. Hij is juist ergens tegen. Dan is ie eerder de Anti coola.

0
test

@TheChief Hmmm. vind zelf dat CS:GO er nog goed uit ziet hoor. Tuurlijk zou ik het niet erg vinden als daar een visuele upgrade van komt, maar probleem is dat het spel op een groot aantal configuraties moet draaien, en een visuele upgrade kan er voor zorgen dat de minimum specs weer gigantisch moeten stijgen. Zelf vind ik het jammer dat Battlefield heroes gestopt was (maar eigenlijk ook niet, want ze hadden zich moeten beperken tot de 2 originele gametypes (capture the flag en die defense) en ook niet met helicopters kunnen droppen.. Daarnaast was Dirty Bomb ook een geweldige arcade shooter, totdat ze ook daar weer te veel wijzigingen als grote shields etc gingen toevoegen, en juist DAAR was het weer dat ze NIET de beschikbare gametypes moesten gaan inkrimpen.

0
test

@SuperDre Battlefield Heroes? Ik krijg echt serieus maagzuur als ik aan die imo verschrikkelijk game denk. Opeens zien Battlefield Hardline etc er niet zo erg meer uit. :) Dirty Bomb heb ik enkel even gespeeld tijdens de beta maar het kon me niet boeien. De levels deden erg leeg en lineair aan en de wapens voelden niet lekker.

0

Stoppen op je hoogtepunt natuurlijk. PUBG game was dan een frisse wind, tijd voor weer een ander nieuw concept. Ik laat me verrassen.

0

Aanbevolen voor jou