Lang hebben we uitgekeken naar de platformgame Psychonauts, het nieuwste spel van Tim Schafer, de man achter Day of the Tentacle, Full Throttle en Grim Fandango. Even zag het er naar uit dat het spel verloren ging, want uitgever Microsoft zette het spel een jaar geleden pardoes aan de kant. Gelukkig was Majesco zo moedig om het originele en kunstzinnige spel op te pikken.

Psychonauts is inmiddels klaar en Majesco kondigt vandaag trots aan dat het spel naar de Amerikaanse winkels verstuurd is. Helaas voor ons Europeanen heeft het vrij jonge Majesco nog geen eigen distributienetwerk in ons continent, waardoor men altijd op zoek moet naar een andere uitgever voor Europa. Helaas is het nog steeds niet bekend welke uitgever Psychonauts naar Europa zal brengen.

Vivendi, dat twee andere spellen van Majesco bij ons zal releasen, heeft vooralsnog geen intenties om dit met Pscyhonauts te doen, een spel dat toch echt meer in zijn mars heeft dan het dertien-in-een-dozijn spel BloodRayne 2. We hopen dan ook dat er snel een uitgever zal zijn die wel de moed heeft om dit originele spel aan de man te brengen. Tot die tijd zullen we het vooral moeten doen met de demoversie en de mooie verhalen in de Amerikaanse reviews. Voor meer informatie lees je onze preview er nog eens op na!