De geruchten dat Sony op het punt staat de PSTwo, een compactere en goedkopere versie van de Playstation 2, bekend te maken, worden steeds hardnekkiger. De gewone Playstation 2 wordt namelijk steeds moeilijker leverbaar, iets wat erop duidt dat Sony de voorraden van deze console wil reduceren voor de lancering van de nieuwe versie. Komende dinsdag heeft Sony een presentatie geplanned waarin haar toekomstplannen bekend gemaakt zullen worden, waarschijnlijk zal de PSTwo hier uit de doeken gedaan worden.

In Japan doen de eerste geruchten omtrent het aparaat reeds de rondte. Zo zou het apparaat zo'n 120 euro gaan kosten en in de kleuren zilver en blauw verkrijgbaar zijn. De cd-lade is vervangen door een slot-in loopwerk en het apparaat zou qua uiterlijk wat weg moeten hebben van de strakke Sony DVD speler DVP-F41MS. De breedband adapater dient nu, net als bij de GameCube, aan de buitenkant bevestigt te worden, omdat er door de geringere omvang binnenin geen plaats meer is. De 'PlayStation BB Unit' die enkel in Japan beschikbaar is, zal niet meer compatible zijn met de PSTwo. Wel zullen je PSOne games nog gewoon gespeeld kunnen worden.

Het meest opvallende is misschien wel, dat Sony van plan is de PSTwo in Japan nog voor Dragon Quest VIII op de markt te brengen, één van de meest beanticipeerde titels in dat land. Waarschijnlijk zit er een bundel van de PSTwo en deze RPG van Square-Enix aan te komen. Het toeval wil dat Square-Enix net de releasedatum van Dragon Quest VIII bekend gemaakt heeft: 27 november 2004. Dinsdag zullen we het met zekerheid weten.De Sony DVD speler, DVP-F41MS, zou qua uiterlijk op de PSTwo moeten lijken.