Natuurlijk was er niet alleen het nodige te melden over de PS3 op de business meeting van Sony, ook de PSP kreeg de nodige aandacht. Naast de aankondiging van een goedkopere pack, zijn ook een aantal nieuwe features onthuld die de komende maanden beschikbaar gesteld zullen worden.

Allereerst een EyeToy camera, die via de USB poort van de PSP aangesloten wordt. De camera zal in september uitgebracht worden in combinatie met een EyeToy Play titel en videochat software. In oktober volgen gratis video's en een VoIP service. De tweede nieuwe feature, is een GPS systeem. Dit systeem zal door enkele games gebruikt kunnen worden, waaronder Everybody's Golf, evenals verscheidene GPS applicaties.

Wellicht het meest interessante is de download service, waarmee je games en applicaties op je memorystick kan zetten. Het eerste gebruik hiervan, zal het downloaden van PS1 games zijn. Men heeft nog niet bekend gemaakt welke games beschikbaar gesteld zullen worden, maar men zal ongetwijfeld een goede selectie maken.

Het laatste nieuwtje ten slotte, is een firmware update waardoor de webbrowser van de PSP ook Macromedia Flash zal ondersteunen. Al met al een hoop nieuwe dingen, die de handheld van Sony weer een grotere meerwaarde geven.