Burton deed deze uitspraak tijdens de Develop Jury Service, waar moeilijke vraagstukken voorgelegd worden aan invloedrijke personen uit de gamesindustrie. "Ik gok erop dat Sony de spellen voor de PSP Go veel goedkoper gaat maken dan de fysieke versies. Anders zal de PSP Go verdwijnen."

"Op dit moment worden de prijzen van games op schijfje en games die je kunt downloaden gelijk gehouden, omdat platformhouders de winkels nodig hebben om hun consoles en PC's te verkopen. Dus willen ze die niet ondermijnen", aldus Burton. "Maar wanneer ze zich realiseren dat ze ook verkooppunten zoals supermarkten kunnen gebruiken voor het massadistribueren van consoles, kunnen ze in de prijzen voor downloadbare content gaan snijden."

Eerste stap

"In de huidige situatie zijn beide partijen in een impasse beland, omdat ze denken dat ze elkaar nodig hebben en niemand toe wil geven", vertelt Burton over de relatie tussen de platformhouders en de winkelketens. "Ik gok erop dat Sony de eerste stap zal gaan maken door games op de PSP Go veel goedkoper te maken dan de fysieke versies."

De PSP Go heeft geen disc-drive meer, waardoor er alleen maar games voor gedownload kunnen worden. Andere versies van de PSP kunnen wel fysieke games afspelen. Daarom verschijnen games op de PSP vaak zowel in de winkel als op internet.