'PSN-lek werd pas probleem na firmware-hack PS3' | Gamer.nl

'PSN-lek werd pas probleem na firmware-hack PS3' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het lek was al jaren bekend, maar werd niet als bedreiging gezien en daarom ook niet gedicht, schrijft Eurogamer. Toen hacker George 'Geohot' Hotz de beveiliging van de PS3 begin dit jaar kraakte, kwam daar echter verandering in. Hotz heeft ervoor gezorgd dat gebruikers niet officiële software kunnen draaien op de PlayStation 3. Via deze weg was het mogelijk voor de PSN-hackers om binnen te dringen in Sony's servers.

Sony is nu met de FBI en externe beveiligingsbureaus op zoek naar de hackers die de persoons- en creditcardgegevens van tientallen miljoenen PlayStation 3- en Sony Online Entertainment-gebruikers hebben gestolen, om ze te arresteren en aan te klagen. Hotz, de hacker van de PS3-firmware, is eerder dit jaar door Sony aangeklaagd. De twee partijen bereikten een schikking, nog voordat het PlayStation Network was gehackt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou