PSN-gebruikers moeten wachtwoord veranderen | Gamer.nl

PSN-gebruikers moeten wachtwoord veranderen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony zorgt er aan de hand van een softwareupdate voor dat alle gebruikers van het PlayStation Network hun wachtwoord moeten veranderen. Hun huidige wachtwoord valt namelijk onder de gegevens die mogelijk gestolen zijn tijdens het grootschalige beveiligingslek waar Sony vorige week mee kampte. De uitgever laat weten geen aanwijzingen te hebben gevonden dat ook de database met creditcardgegevens gekraakt is, maar sluit dit niet uit. De beveiligingscode, beter bekend als de CVC-code, is in ieder geval niet gestolen, omdat deze niet wordt opgeslagen.

Alert blijven

Sony raadt zijn klanten verder nogmaals aan alert te blijven en niet in te gaan op verdachte oproepen via e-mail, telefoon en post. Sony zegt nimmer om persoonlijke gegevens te zullen vragen en stelt dat het de beveiliging aan zal scherpen. De uitgever verwacht dat het PlayStation Netwerk binnen een week weer online gaat, maar benadrukt dat het de verbinding pas herstelt als zeker is dat deze veilig is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou