PS5-gamers worden verbannen voor verkopen van PS Plus Collection

PS5-gamers worden verbannen voor verkopen van PS Plus Collection

Volgens online berichtgeving deelt Sony bans uit aan PlayStation 5-gamers die de PlayStation Plus Collection aan PS4-gamers proberen te verkopen.

De PlayStation Plus-collectie is een selectie van twintig PlayStation 4-games - waaronder Bloodborne, Uncharted 4 en The Last of Us Remastered - die voor alle PlayStation 5-eigenaren met een Playstation Plus-abonnement beschikbaar is.

Op PlayStation 4 is de collectie niet beschikbaar, maar gamers zijn er achter gekomen dat ze de collectie op een PS4 kunnen ontgrendelen door met hun account waarmee ze op een PS5 hebben gespeeld op een PS4 in te loggen. De collectie ontgrendelt dan automatisch op de betreffende PlayStation 4.

Op plekken als eBay bieden diverse PS5-gamers deze 'dienst' als service aan richting PS4-gamers. Voor een bedrag loggen zij in bij PS4-gamers om de PlayStation Plus Collection te ontgrendelen.

Veel gebruikers op een Chinees forum laten nu weten dat Sony in de regio diverse bans heeft uitgedeeld aan PlayStation 5-gamers die zich hier schuldig aan hebben gemaakt. Dit wordt ook op Twitter gemeld. De bans zouden twee maanden duren, en de PlayStation 5-console die gebruikt is voor de doorverkoop zou permanent niet meer van netwerkmogelijkheden gebruik kunnen maken.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Triest van Sony.

0
test

@KLUUT Triest van mensen die overal een slaatje uit proberen te slaan.

0

@DarkraverX Helemaal niet we leggen ook geld neer voor die console EN de ps plus service wat ik er vervolgens mee doe bepaal ik zelf. Dan had Sony dit bijvoorbeeld van te voren al moeten aangeven of gewoon zorgen dat dit niet eens mogelijk is! Maar goed ik neem aan dat menig ps4 gamer al deze games al gespeeld heeft en als niet ze zijn nu goed afgeprijsd in de store :)

0
test

@KLUUT nee, triest van die loosers om dit aan te bieden, deze mensen doen dit dus op meerdere ps4's en verdienen zo dus geld aan iets dat niet is toegestaan.

0
test

@SuperDre dan had Sony het in eerste instantie niet mogelijk moeten maken, kat op het spek binden en dan verbannen, beetje triest

0
test

@KLUUT Staat gewoon in de voorwaarden dat het delen van je account niet is toegestaan en als je dat wel doet kan dat gevolgen hebben voor je account. Je weet gewoon dat je fout bent als je je account door aan het doorverkopen bent. Mensen die accounts kopen voor 'game sharing' hebben geluk dat ze maar 2 maanden gebanned worden.

0
test

Misschien snap ik het niet helemaal hoor, maar hoe zou je moeten weten dat het downloaden van die games op je PS4 strafbaar is? Het vervolgens echt doorverkopen is een ander ding, maar kan Sony uberhaupt checken of die PS4 van jou was?

0
test

@WvA Jij koopt vam iemand die service. Daarmee geef je de verkoper je inlog en na activeren van de collectie kan je die op je eige ps4 gebruiken. Sony kan dus zien dat een ps5 console door heel veel mensen is gebruikt en dat gaat tegen de regels in blijkbaar

0

Aanbevolen voor jou