Nieuws
Bugsnax

PS5-game Bugsnax is geïnspireerd door Ape Escape

Game komt eind dit jaar uit op PS5, PS4 en Epic Games Store

Geschreven door Michel Musters op
De makers van aankomende PlayStation 5-game Bugsnax zijn geïnspireerd door games zoals Ape Escape.

Dat blijkt uit een interview van USgamer.net met Philip Tibitoski, de mede-oprichter van ontwikkelaar Young Horses. Volgens hem moet het spel qua gameplay veel weghebben van de klassieke platformreeks waarin gamers apen vangen met een net. Ook Pokémon Snap, Dark Cloud en Viva Pinata worden als inspiratiebronnen genoemd.

In de first-person game kruipen spelers in de huid van een journalist die naar een eiland afreist waar zogenaamde Bugsnax rondlopen. Deze wezens zijn half insecten, half snack. Spelers moeten het gedrag van Bugsnax bestuderen. Daarbij veranderen de ledematen van spelers in verschillende etenswaren wanneer ze Bugsnax opeten.

Bugsnax komt eind dit jaar uit op PlayStation 5, PlayStation 4 en Epic Games Store. De game wordt ontwikkeld door Young Horses, de studio achter Octodad. Bugsnax heeft mede dankzij het catchy themanummer in de onthullingstrailer al snel een cultstatus gekregen op internet.

Dit artikel delen:

Lees meer

Aankomende video van Dirt 5 richt zich op carrièremodus High-res foto van horizontaal liggende PlayStation 5-consoles opgedoken
0

Reacties op: PS5-game Bugsnax is geïnspireerd door Ape Escape

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.