PS5- en Xbox Series-versies van Biomutant in de maak

PS5- en Xbox Series-versies van Biomutant in de maak

Later dit jaar verschijnt Biomutant op PlayStation 5 en Xbox Series X en S, zowel als los verkrijgbare game en als upgrade.

De game kan vanaf 6 september gekocht worden voor de moderne consoles. Op die dag kunnen eigenaren van de oude versie van de game ook de update gratis downloaden. Er wordt een 4k-resolutie, ondersteuning voor hdr en een framerate "tot en met 60 fps" mee toegevoegd.

Op PlayStation 5 kan men kiezen tussen drie modi. Met Quality wordt een 4k-resolutie en 30 fps aangehouden, met Quality Unleashed wordt naar een 4k-resolutie gestreefd en hangt de framerate gemiddeld rond de 50 tot 60 fps, en met Performance is er constant 60 fps op een resolutie van 1440p. Daarnaast maakt de PS5-versie gebruik van de DualSense-opties - zoals adaptieve triggers, haptische feedback en geluid uit de speakers - en Activity Cards. Op Xbox Series X zijn de drie kwaliteitsopties die hierboven zijn beschreven hetzelfde. Op Series S bieden Quality en Quality Unleashed 1440p en biedt Performance 1080p.

Biomutant kwam vorig jaar uit. Het spel was al wel speelbaar op de nieuwe consoles, maar alleen nog maar via backward compatibility. In de kleurrijke actiegame besturen spelers een zelfgemaakt, gemuteerd wezen. Spelers kunnen daarbij hun personage gedurende de game met allerlei nieuwe vaardigheden uitrusten door het hoofdpersonage te laten muteren.

Biomutant scoorde een 6 op Gamer.nl: "Biomutant is grillig in opzet. Het missie-ontwerp is te traditioneel en de game leunt op een warrig verhaal met slechte dialoog en nietszeggende personages, terwijl de actie en sommige rpg-systemen juist beter zijn dan die van genregenoten."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vond het best een leuke game, maar een current gen versie zal mij niet opnieuw naar de game trekken. Het concept is leuk, ziet er best goed uit, interessante omgevingen maar de wereld is niet heel erg levendig, de gameplay wordt al snel veel van hetzelfde en de verschillende features sluiten niet heel goed op elkaar aan. Wel flink wat uren mee vermaakt hoor.

0
test

@FishSt1ck Heb hem nooit gespeeld, maar heb altijd wel interesse gehad in deze game. Is hij wel de moeite waard om door te spelen?

0
test

@woutzorz Ik heb alle achievements gehaald, al zegt dat meer over mijn ziekelijke completion kronkel. Had af en toe wat Breath of the Wild vibes qua visuals omdat ik het er echt mooi uit vond zien op punten. Zeker een goede 20uur mee vermaakt voordat het begon in te zakken, uiteindelijk de game toch nog 42 uur gespeeld volgens m'n stats. Of het de moeite waard was om door te spelen is denk ik een beetje afhankelijk naar waar je naar op zoek bent. Naar mijn idee had de game wat korter gekunt, al kan je geloof ik vrij vlot door naar de main objectives. Ik heb denk ik heel veel side quests / exploration gedaan. Het verhaal vond ik niet heel erg interessant, maar vond het leuk om te spelen en het is een bijzondere game. Tegen het einde was ik er wel echt klaar mee, te veel herhaling van bepaalde elementen. Ik heb hem overigens bij release gespeeld, daarna zijn er nog diverse patches uitgekomen die de gameplay waarschijnlijk beter hebben gemaakt. Weet in ieder geval dat ze issues met de camera, het geluid, de combat, quest bugs en de frequentie van de narration hebben aangepakt. Echter heb ik hem niet meer aangeraakt sinds ik hem uitgespeeld heb. De game zoals ik die heb gespeeld zou ik denk ik niet direct aanraden voor full price, maar gok dat de game nu toch wel voor een acceptabele prijs te krijgen is. Als je er altijd al interesse in had, zou ik zeggen zoek hem voor een mooi prijsje en probeer het gewoon, je zal je er zeker wel mee vermaken.

0
test

Eindelijk! Voor mij de grote verrassing van 2021. Blij met deze update..

0

Aanbevolen voor jou