De Britse krant vermeldt er wel bij dat Sony de prijs waarschijnlijk niet definitief maakt tijdens het evenement dat morgen plaatsvindt, omdat het wil wachten totdat Microsoft zijn nieuwe Xbox onthult.

De PlayStation 3 kostte op de dag van lancering 425 Britse pond, wat toen omgerekend ruim 630 euro was. In Nederland werd het apparaat voor 599 euro in de markt gezet. Als de prijs van de PlayStation 4 inderdaad 300 Britse pond wordt, zou de prijs in Nederland dus tussen de 350 en 400 euro kunnen liggen.

Multiplayer

The Wall Street Journal meldt daarnaast dat de PS4 multiplayer over meerdere platformen ondersteunt, onder andere met smartphones en andere draagbare apparaten. PS4-eigenaren zouden het zo online op kunnen nemen tegen mensen die op hun telefoon spelen. Volgens de krant kloppen ook de eerdere geruchten, namelijk dat Sony's nieuwe console een controller met touchpad heeft en PS3-games kan streamen via Gaikai. 

Verwacht wordt dat Sony de PS4 onthult op een evenement in New York op 20 februari. Dit evenement wordt live uitgezonden op internet en begint om 12 uur 's nachts in de nacht van woensdag op donderdag.