PS4-versie Minecraft 3 oktober fysiek in de winkels | Gamer.nl

PS4-versie Minecraft 3 oktober fysiek in de winkels | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De PS4-versie is sinds begin september al digitaal verkrijgbaar via Sony's online winkelkanaal. Vergeleken met Minecraft voor Playstation 3 biedt het spel voor PS4 grotere werelden om in te bouwen. Opgeslagen bestanden van de PS3-versie kunnen meegenomen worden naar de PS4.

Sony meldt verder dat het binnen enkele weken meer duidelijkheid geeft over de beloofde Playstation Vita-versie van de game. De consolefabrikant spreekt verder niet over de recente overname van Minecraft-maker Mojang door concurrent Microsoft. De Amerikaanse techgigant betaalde daar 2,5 miljard dollar voor. Volgens Microsoft heeft de overname echter geen directe invloed op de versies van Minecraft voor concurrerende spelcomputers.

Minecraft is inmiddels verkrijgbaar voor pc, iOS, Android, PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou