PS4-versie MGS5: Ground Zeroes verkoopt beter dan One-versie | Gamer.nl

PS4-versie MGS5: Ground Zeroes verkoopt beter dan One-versie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Konami gaf geen exacte verkoopcijfers. In de financiële rapportage voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni stond dat 12 procent van de softwareverkoop om PlayStation 4 ging, terwijl de softwareverkoop op Xbox One op 4 procent stond. Ground Zeroes is echter de enige Konami-game verkrijgbaar op de next-gen consoles. 

Omdat er wel meer games op Xbox 360 en PS3 verkrijgbaar zijn, is het niet te achterhalen hoe de verhoudingen op die platformen zijn voor de nieuwste Metal Gear-game. Wel heeft Konami dit kwartaal 570.000 games in de Metal Gear-serie verscheept.

Konami heeft niet laten weten waar het verschil in verkoop door komt. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat de Metal Gear Solid-reeks bekender is bij PlayStation-gamers, of dat er simpelweg meer PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Ground Zeroes is een proloog van het volgend jaar te verschijnen Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou