'PS4 Neo is nodig voor PlayStation VR' | Gamer.nl

'PS4 Neo is nodig voor PlayStation VR' | Gamer.nl

Een anoniem persoon binnen de game-industrie heeft gezegd dat de PlayStation 4 Neo, de nog niet door Sony bevestigde krachtigere PlayStation 4, enkel bestaat omdat de virtualrealityheadset PlayStation VR "rampzalig" zou zijn op de huidige PlayStation 4. Dat meldt tijdschrift Edge.

Het commentaar komt van een chief technical officer (CT) die binnen de game-industrie werkt. In een gesprek met Edge vertelt hij: "PlayStation VR zou verschrikkelijk zijn op (de huidige) PlayStation 4. Het zou echt rampzalig zijn. Met meer kracht komt virtual reality binnen handbereik. Als je wilt omgaan met de buitensporige vereisten die nodig zijn voor vr-prestaties, kun je niet anders."

Met dat laatste doelt de CT op de PlayStation Neo, de krachtigere PlayStation 4 waarvan de geruchten gaan dat Sony die in ontwikkeling heeft en tijdens E3 gaat tonen. Uit zijn woorden is het onduidelijk of PlayStation VR volgens hem nog steeds "rampzalig" gaat zijn op de huidige PlayStation 4. Mogelijk doelde hij op een eerder stadium tijdens het ontwikkelproces, waarna Sony een extern kastje toevoegde aan PlayStation VR die het rekenwerk voor de graphics van de vr-bril verricht.

Een lead designer van een Europese game-studio voegt toe: "Er is niet echt veel vraag geweest voor meer kracht, behalve vanuit ontwikkelaars die met vr werken, en die vraag weegt momenteel zwaarder. Vr is op dit moment de meest opwindende ontwikkeling in de industrie en om dat vast te houden is er een grote vraag naar krachtigere hardware".

De verwachting is dat Sony de PlayStation Neo officieel gaat onthullen tijdens hun E3-persconferentie in de nacht van 13 juni op 14 juni om 03:00 's ochtends Nederlandse tijd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou