PS4 krijgt mogelijkheid om back-up te maken | Gamer.nl

PS4 krijgt mogelijkheid om back-up te maken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De back-up omvat zowel savebestanden als opgeslagen screenshots, instellingen, video's en gedownloade content. Dit verloopt via een usb-opslagapparaat.

Via usb kunnen spelers ook naar muziek luisteren op de PS4. Dit werkt met verschillende extensies, waaronder .mp3 en .mp4. De muziek kan vervolgens afgespeeld worden terwijl spelers met een game bezig zijn. Dit werkt alleen via usb, de muziekbestanden zijn niet vanaf de harde schijf van de Playstation 4 af te spelen. Het apparaat ondersteunt in tegenstelling tot de Playstation 3 geen audio-cd's, al zou die functionaliteit in een later stadium nog wel moeten worden toegevoegd.

Hulp inschakelen

De 2.0-update voor de PS4 brengt verder enkele nieuwe mogelijkheden, zoals Share Play. Met die optie kunnen spelers vrienden inschakelen om de controle over een spel over te nemen, bijvoorbeeld tijdens moeilijke gedeeltes. Daarnaast voegt de nieuwe firmware de optie toe om opgenomen gameplay direct op Youtube te zetten. Voorheen konden deze beelden enkel op de ps4 opgeslagen worden of worden gedeeld via Facebook.

Om ruimte te besparen op de harde schijf wordt het bovendien mogelijk om de gratis Playstation Plus-games die maandelijkse worden aangeboden alleen toe te voegen aan de gamecollectie, in plaats van ze meteen te downloaden. Ook wordt het aantal stemcommando's uitgebreid. De update staat gepland voor aankomende herfst. Een exacte datum ontbreekt nog.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou