Zowel de bronnen van Edge, als die van website Polygon, melden dat de PlayStation 4 in de Verenigde Staten en Japan wel eind 2013 lanceert, om direct te concurreren met de nieuwe Xbox-console. Die zou volgens Polygon in de lente onthuld worden en dus nog later dit jaar verschijnen.

Edge spreekt ook over de PS4-controller, die volgens zijn bronnen een touchpad heeft in plaats van de Select-, Start- en PS-knoppen. Ook zou er een Share-knop toegevoegd zijn waarmee spelers video's en screenshots uit games online kunnen zetten. De PlayStation 4 zou automatisch de vijftien laatste minuten aan gameplay opnemen, zonder dat dit extra processorkracht kost.

PlayStation Eye en specificaties

Sony zou verder een verbeterde PlayStation Eye lanceren, die net zoals de huidige samenwerkt met PlayStation Move. De hardware in de PS4 zou veel meer lijken op een PC en makkelijker zijn om mee te werken. De PS4 zou bovendien "iets krachtiger" worden dan de nieuwe Xbox-console. Volgens de bronnen heeft Microsofts nieuwe console nog wel meer werkgeheugen (8 gigabyte tegenover 4), maar wil Sony dit nog gelijktrekken. Beide consoles hebben naar verluidt een CPU met 8 cores. 

Onthulling

Sony kondigde vanochtend aan op 20 februari een evenement te houden, waarbij "de toekomst" van PlayStation uit de doeken gedaan wordt. Het is aannemelijk dat tijdens dit evenement de nieuwe console onthuld wordt.