PS4-games moeten vanaf juli ook op PlayStation 5 werken

PS4-games moeten vanaf juli ook op PlayStation 5 werken

Elke game die na 13 juli uitkomt voor de PlayStation 4 moet ook op de PlayStation 5 werken. Dat heeft Sony bekendgemaakt in documentatie voor ontwikkelaars.

Deze nieuwe regeling moet volgens Eurogamer garanderen dat elke game die na 13 juli uitkomt voorwaarts compatibel zijn. Het is natuurlijk aan de ontwikkelaar zelf om ervoor te zorgen dat de games inderdaad werken op de PlayStation 5. Sony zal wel de ontwikkelaars individueel benaderen om te bespreken hoe ze de compatibiliteit met de PlayStation 5 kunnen testen.

Een game telt als compatibel als de game zonder problemen werkt op de PlayStation 5. Daarnaast moet de game op zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4 dezelfde features hebben. Games die voor 13 juli zijn ingediend bij Sony hebben geen patch nodig, maar dit wordt wel sterk aangemoedigd door het bedrijf.

In april 2019 werd het bestaan van backwards compatibility in de PS5 bevestigd. De PlayStation 5 bevat technologie waardoor het mogelijk is om PS4-games af te spelen op de nieuwe console van Sony. Bij lancering zijn 'bijna alle' PS4-games speelbaar op PS5.Het is nog niet bekend of ook games voor de eerste PlayStation, PlayStation 2 of PlayStation 3 ook worden ondersteund.

De PlayStation 5 moet ergens dit najaar uit gaan komen. Lees hier alle feiten en geruchten over de nieuwe console van Sony.

dualsense ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok maar krijgt de game dan ook betere fps en hogere resolutie wat xbox al wel doet en ook bij series x gaat doen

0

Sony begint m toch een beetje te nijpen met de backwards compatibiliteit en smart delivery van de Xbox.

0

Aanbevolen voor jou