Update: PlayStation 4-Firmware 5.00-bèta lanceert vandaag | Gamer.nl

Update: PlayStation 4-Firmware 5.00-bèta lanceert vandaag | Gamer.nl

Update: De bèta van de firmware-update 5.00 voor PlayStation 4 is vandaag uitgebracht en bevat veel verbeteringen.

Door de update is het nu mogelijk zelf lijsten aan te maken van vrienden, zodat het makkelijk is vriendengroepen te beheren en speciale game-groepen aan te maken.

Ook kunnen communities worden toegevoegd aan live-uitzendingen. De community-knop verschijnt dan op het scherm dat te zien is door de toeschouwers van deze uitzendingen, waardoor zij direct worden doorverwezen naar de pagina van de desbetreffende community.

Daarnaast is een setting toegevoegd waarmee meldingen worden uitgezet tijdens het kijken van films of tv-series. Ook ondersteunt PlayStation VR nu 5.1 en 7.1 virtual surround sound tijdens het kijken van Blu-rays en dvd's.

Lees op de officiële PlayStation-website alles over de PlayStation 4 Firmware-update.

Origineel bericht: De eerste details over de inhoud van firmware-update 5.0 voor PS4 zijn bekend. Zo wordt het onder andere mogelijk om in 1080p en 60fps te streamen via Twitch.

Het streamen in 1080p en 60 fps zal alleen mogelijk zijn voor gebruikers die in bezit zijn van een PlayStation 4 Pro. Verder voegt de update ook de mogelijkheid toe gebruikers te volgen, inclusief officiële game-accounts en sommige individuele ontwikkelaars en YouTubers.

Daarnaast wordt het mogelijk familie-accounts aan te maken. Deze accounts kunnen worden aangemaakt op een enkele console, waar meerdere accounts van kinderen en volwa enen aan toe kunnen worden gevoegd. Voor elk account voor kinderen is er de mogelijkheid instellingen vast te leggen wat betreft zichtbare content en online communicatie.

Tot slot worden er nog enkele kleinere veranderingen gedaan. Zo zullen zeven nieuwe talen beschikbaar worden gesteld en zal het mogelijk worden meldingen te bekijken vanuit het snelmenu, zodat spelers niet meer terug hoeven te gaan naar het hoofdmenu om deze te bekijken.

Sony geeft aan met de update het verspreiden en delen van content en interactie tu en gebruikers te willen stimuleren.

Een releasedatum van de firmwaren 5.0 voor PlayStation 4 is nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou