Zopas nog lieten we jullie weten dat Eternal Sonata naast voor de Xbox 360 ook op de Playstation 3 zal verschijnen en vandaag mogen we alweer wat nieuws over deze aankomende jRPG melden. Zo zou Namco Bandai hebben laten weten dat er grafisch weinig verschillen te vinden zullen zijn tussen de twee versies, maar de PS3-versie van Eternal Sonata zal wel een paar extra's bevatten.

Ten eerste zal Eternal Sonata op de console van Sony uitgerust zijn met twee nieuwe speelbare personages: Crescendo en Serenada. Deze twee zijn ook in de Xbox 360-versie aanwezig, maar kunnen op die console niet ingezet worden tijdens gevechten. Op de Playstation 3 zal Crescendo gebruik kunnen maken van een slagwapen en een schild, terwijl Serenade een staf in de vorm van een hart kan gebruiken.

Nog leuker is dat PS3-bezitters mogen uitkijken naar een volledig nieuw costume system waardoor je, zoals de naam al doet vermoeten, de kledij van alle personages naar eigen smaak zult kunnen aanpassen. Niets dan voordelen dus voor de console van Sony, was het niet dat Eternal Sonata pas in 2008 ervoor zal verschijnen terwijl de Xbox 360 binnenkort het spel al mag verwelkomen. Namco Bandai heeft overigens nog niets laten vallen over de mogelijkheid dat de extra's uit de PS3-versie ooit beschikbaar zullen worden voor de Xbox 360.