Wanneer het op verkopen van hardware aankomt is er maar één winnaar: De Nintendo Wii. Om de tweede plaats wordt echter hard gestreden door Microsoft en Sony met respectievelijk de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Electronic Arts gooide deze week wat olie op het vuur door te claimen dat de PS3 dit jaar beter gaat verkopen dan de Xbox 360. Dat de console van Sony dit jaar al sterk in verkoop gegroeid is bleek de laatste maanden zeer duidelijk, en volgens EA is dit een trend die door blijft zetten in 2008.

Let op, de publisher heeft het hier wel specifiek over Europa. Sony zou tussen de 5 en 6 miljoen exemplaren verkopen van de PS3, terwijl de Xbox 360 er maar tussen de 1,5 en 2,5 miljoen zou verkopen. In de VS zou de verkoop van beide consoles rond de 5 miljoen zitten.

De Wii blijft echter de onomstreden winnaar met een verwachting van 12 miljoen verkochte consoles.

Of EA gelijk krijgt is moeilijk te zeggen, maar het is zeker dat de PS3 de laatste maanden beter verkoopt dan tijdens de eerste paar maanden na de release. Beide console hebben enorm veel goede spellen op stapel staan die in de loop van 2008 uit gaan komen.