PS3-update 3.56 bevat rootkit die informatie kan doorsturen | Gamer.nl

PS3-update 3.56 bevat rootkit die informatie kan doorsturen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De rootkit, die op dit moment nog niet actief is, is ontdekt door hacker Mathieulh, die eerder de rootkey van de PlayStation Portable wist te achterhalen. Het doel van de rootkit is om de PlayStation 3 te scannen op software die het afspelen van niet legaal verkregen games mogelijk maakt en informatie hierover terug te sturen naar Sony.

Warden

Qreed, een bezoeker van tech-website Tweakers.net, legt in een reactie uit dat deze beveiliging zeer moeilijk te omzeilen is voor hackers, omdat de rootkit steeds andere stukjes code kan downloaden om de check uit te voeren. Hij vergelijkt de beveiliging met die van Warden, anti-cheat-software in World of Warcraft. Deze software kan de PC van een speler doorzoeken naar software die val pelen in de MMORPG mogelijk maakt.

Critici van deze manier van beveiligen, beweren dat het in strijd is met privacywetgeving, omdat de software het mogelijk maakt om een apparaat volledig te doorzoeken naar allerlei bestanden. De Electronic Frontier Foundation, een internationale non-profitorganisatie voor digitale rechten, heeft Warden om deze reden aangemerkt als Spyware.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou