Het blijft ook nooit rustig omtrent de PlayStation 3. Het apparaat lijkt haast wel de meest bediscussieerde spelcomputer ooit, en daarom gaan we er vrolijk over verder. Sony-baas Phil Harrison (u kent hem vast nog wel) is namelijk dieper ingegaan op de backwards compatability van de PlayStation 3. De jongste ophef was namelijk dat Sony de zogenaamde Emotion Engine uit de Europese PlayStation 3 had gehaald om economische redenen, en dat het apparaat daardoor niet volledig backwards compatibel is. Ook zullen voortaan alle Amerikaanse en Japanse PS3's zonder Emotion Engine worden gemaakt.

Een storm van verontwaardiging barstte los, en Phil Harrison probeert nu de gemoederen te sussen. Hij weet namelijk te melden dat er "verwacht wordt meer dan duizend PS2-titels voor de PlayStation 3 speelbaar te hebben bij de launch op 23 maart." Hij wilde nog niet ingaan op specifieke titels, maar hij weet te melden dat het om de grote games gaat. Overigens vindt Sony backwards compatability niet al te belangrijk. Harrison denkt namelijk niet dat mensen de PS3 kopen om die reden.

Lees het gehele interview met Phil Harrison hier. De volledige lijst met oude titels die op de PlayStation 3 te spelen zijn, zal op 23 maart hier te vinden zijn.