"De respons van gebruikers op onze nieuwe iPlayer voor de PS3 is ongelooflijk geweest", aldus Anthony Rose van de BBC. "Hoewel het minder dan een week geleden is dat we [de dienst] hebben gelanceerd, neemt de iPlayer op de PS3 10% van al het gebruik van iPlayer voor zijn rekening, en haalt hiermee de Mac (8,5%) in als tweede meest populaire platform voor IP-geleverde content."

Rose zegt dat het afwachten is of het gebruik op de PS3 zich handhaaft in de komende weken, maar volgens hem vormt de enthousiaste ontvangst in ieder geval een positief signaal voor andere IPTV-voorstellen.

Uitzending Gemist

De iPlayer van de BBC is vergelijkbaar met het Nederlandse Uitzending Gemist. Britse consumenten kunnen met de iPlayer tot 7 dagen terug een groot deel van het programma-aanbod van alle BBC televisie- en radiokanalen terugzien en luisteren.

Vorige maand bleek dat Sony ook met de NOS heeft gesproken om te kijken naar de mogelijkheden om Uitzending Gemist op PlayStation 3 beschikbaar te maken. Hierover zijn door Sony nog geen uitspraken gedaan.