PS3 loopt drie miljoen stuks achter op Xbox 360 | Gamer.nl

PS3 loopt drie miljoen stuks achter op Xbox 360 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony heeft dat totaal bereikt sinds november 2006, toen het apparaat in Japan en de Verenigde Staten op de markt kwam. Vanaf maart 2007 was de spelcomputer ook te koop in Europa. Microsoft heeft sinds eind 2005 50,9 miljoen Xbox 360's verkocht. Zowel Sony als Microsoft hebben in de laatste drie maanden van 2010 6,3 miljoen stuks van hun spelcomputers verkocht.

De verkoopcijfers van Nintendo's Wii stagneren, maar het bedrijf heeft nog altijd een grote voorsprong op Sony en Microsoft. Er zijn in totaal 84,6 miljoen Wii's verkocht. Van de PlayStation Portable zijn er het afgelopen kwartaal 3,6 miljoen verkocht, minder dan de 4,2 miljoen van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De verkoop van PlayStation 2's bleef gelijk met 2,1 miljoen stuks.

Goed kwartaal

Sony presenteerde goede cijfers over het laatste kwartaal van 2010. Het bedrijf zag een verdubbeling van het courant resultaat, dat uitkwam op 411 miljoen euro. De belangrijkste oorzaken zijn de goedkopere productiekosten van de PlayStation 3 en groeiende verkopen van PlayStation 3-software. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou