'PS3 krijgt cloud saving met firmwareupdate 3.60' | Gamer.nl

'PS3 krijgt cloud saving met firmwareupdate 3.60' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Deze techniek moet ervoor zorgen dat savegames niet alleen worden weggeschreven op de hardeschijf van de PlayStation 3, maar ook online worden opgeslagen. Dankzij 'cloud saving' kunnen spelers hun savegames op meerdere PlayStation 3's met hun eigen PlayStation Network-account downloaden. Sony heeft de techniek naar verluidt 'Online Saving' gedoopt.

Volgens Kotaku wordt deze functie alleen toegankelijk voor mensen die in bezit zijn van een PlayStation Plus-account, het PlayStation Network-abonnement waarvoor gebruikers moeten betalen. Daarnaast zou Sony hebben gecommuniceerd dat ontwikkelaars niet verplicht zijn om gebruik te maken van de functie, als zij bang zijn dat er misbruik van de savedata wordt gebruikt. Wanneer firmwareupdate 3.60 beschikbaar wordt, is vooralsnog onbekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou