Nee, het is geen flop maar FLOPS, wat staat voor Floating point Operations Per second. Dit is in het Folding@Home project een aanduiding van de rauwe rekenkracht die gebruikt wordt om het gedrag van kankerverwekkende proteïnen te voorspellen.

Na de introductie van Folding@Home heeft de PS3 een enorme bijdrage weten te maken aan het totaal aantal berekeningen. Sterker nog, de PS3 levert momenteel het grootste aandeel in het netwerk. Op het moment van het typen van dit bericht leveren 160471 PC's de rekenkracht die gelijk staat aan 153 TeraFLOPS terwijl 28441 PS3's 697 TFLOPS genereren. Het wordt verwacht dat alleen al de PS3's in de nabije toekomst de PetaFLOP grens gaan overschrijden. Een doelstelling die ook initiatiefnemer Stanford University voor ogen heeft.

Folding@Home is te vergelijken met het SETI (Search for Extra-terrestrial Intelligence) project. Verschillende computers worden via een netwerk met elkaar verbonden om gebruik te maken van de gezamenlijke rekenkracht van de CPU's. In het geval van het Folding@Home project wordt er goed gebruik gemaakt van de Cell processor, aangezien deze per unit veel meer bijdraagt aan het proces dan bijvoorbeeld een PC CPU.

Meer informatie is te verkrijgen op de Folding@Home site van Stanford.