Eigenlijk onverwachts maar een slimme zet van Sony, vanaf volgende week kost de PS2 "nog maar" 317 Euro oftewel 699,- gulden.

Lingod wist ons te melden dat alle winkels van de speelgoedketen Intertoys de opdracht hebben gekregen de PS2 vanaf volgende week voor 699,- gulden te verkopen, 799,- als je GT3 erbij wilt. Daarnaast is op PlaystationRepublic bijna hetzelfde bericht te lezen, er gaat 300 gulden van de prijs af.

Het was al bekend dat SCEA erover peinst om de PS2 in Amerika te droppen naar 199 dollar om de op handen zijnde releases van de Xbox en Gamecube de wind uit de zeilen te nemen. De Gamecube gaat waarschijnlijk maar 199 dollar kosten en de Xbox 299 dollar. Beide consoles zullen in Europa pas ergens in 2002 uitkomen, dus een prijsverlaging in Europa (en zo snel) komt eigenlijk vrij onverwacht. SCEE zal hiermee de penetratie van de PS2 in Europa nog verder opvoeren, waarmee de console behoorlijk sterk in z'n schoenen zal staan tegen de tijd dat Xbox en Gamecube hier het licht zien. Een slimme zet van Sony, zeker omdat de concurrentie Europa pas begin volgend jaar gaat aandoen. Zo kan Sony klanten krijgen en neemt zo de concurrentie de wind uit de zeilen.

Bedankt lingod en cola voor het melden.