Ubisoft heeft vandaag wat meer duidelijkheid verschaft omtrent het online gebeuren van de Playstation 2 en GameCube versie van Splinter Cell: Chaos Theory. Dat deze laatste versie geen online mogelijkheden heeft komt niet echt als een verrassing. GameCube bezitters kunnen enkel het spel cooperatief offline in splitscreen spelen, de geprezen versus mode zal niet in het spel aanwezig zijn. Een compensatie van dit gemis in de vorm van Mario en Luigi die ergens in het spel een dansje doen, is er helaas ook niet.

Opvallender is dat de cooperatieve gamemode ook in de Playstation 2 versie niet online speelbaar zal zijn. Ook deze is enkel offline in splitscreen mode speelbaar zijn. Wel zal de versus mode op de PS2 online te spelen zijn, maar dit is niet dezelfde versus mode als de PC en Xbox bezitters mogen verwachten. De PS2 online multiplayer van Splinter Cell: Chaos Theory is namelijk precies die uit Pandora Tomorrow, al zijn er een viertal nieuwe maps aan toegevoegd.

Dat alle vier de versies op 31 maart gelijktijdig zullen verschijnen, wordt hierdoor steeds minder wonderbaarlijk. Binnenkort zal overigens voor de PC versie een open betatest van start gaan.