Ook is het andere uitgevers aan het benaderen om hetzelfde te doen. Dille heeft die uitgevers benadrukt dat het niet alleen commercieel aantrekkelijk is om hun oudere spellen digitaal opnieuw uit te geven. Het is tegelijk ook een goede kans om de aandacht bij hun bekende gameseries te houden. Ook is Sony bezig om hun eigen studio's te benaderen om heruitgaven op de PlayStation Store aan te bieden.

Niet backwards compatible

De PlayStation 3 is de enige van de huidige drie consoles die geen backwards compatibility meer heeft. Dit betekent dat de oude games moeten worden geport naar de PlayStation 3 voordat ze zullen werken. Door oude PlayStation 2-spellen opnieuw uit te brengen, verwacht Sony toch nog enig inkomen te vergaren uit het feit dat hun nieuwste console deze spellen niet vanzelf kan afspelen.

De Xbox 360 heeft al een tijdje een vergelijkbare service, waarbij Xbox Classics gedownload kunnen worden via de Marketplace. Ook speelt deze console de belangrijkste Xbox-spellen af. De Nintendo Wii speelt niet alleen GameCube-spellen af, maar biedt ook online een breed scala aan oude spellen ter download aan.