Het onderzoeksbureau GKM heeft een .PDF gepubliceerd met daarin de status van consoleland in Amerika.

Het gaat goed met de gamesmarkt, de verkoop van consolehardware is ongekend goed en blijft stijgen. Men verwacht dat er eind dit jaar 45 miljoen consolesystemen verkocht zijn in Amerika, waarvan 28 miljoen PS2's. GKM ziet de PS2 dan ook de komende tijd als het primaire consoleplatform met de meeste acceptatie onder gebruikers en ontwikkelaars. De reden hiervoor is de grote usergroep en de sterke titels die voor het platform uitkomen.

De PS2 blijft het ook goed doen met softwareverkoop, per PS2 worden gemiddeld 5,2:1 games verkocht, de Xbox verkoopt 4,2:1 games per unit en een GameCube eigenaar heeft gemiddeld 3.6 games aangeschaft.PlayStation 2 - 9.2 Million (5.2 games sold for each console)

Xbox - 2.1 Million (4.2 games sold for each console)

GameCube - 1.7 Million (3.6 games sold for each console)

GKM ziet de toekomst zonnig in voor de consolesystemen, als verkooptitels ziet men o.a. Grand Theft Auto: Vice City, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Madden NFL 2003, Metroid Prime, Mortal Kombat: Deadly Alliance, Resident Evil Zero, SOCOM: US Navy Seals, Super Mario Sunshine, The Lord of the Rings: Two Towers en Tony Hawk 4 goed in de markt liggen.