PS Vita TV lanceerde halverwege november in Japan en kan in combinatie met een DualShock 3-controller gebruikt worden om onder meer Vita-, PSP- en PS One-games te spelen. Ook is het mogelijk om PlayStation 4-games en verschillende andere vormen van media naar het apparaat te streamen.

Volgens House is het apparaat eerst in Japan gelanceerd omdat streaming daar nog geen gevestigd concept is zoals in Europa en de Verenigde Staten. "We vonden dat er een kans lag om de kracht van de PlayStation Vita, die in japan een sterke line-up aan games heeft, te combineren met de features van een mediastreamingbox om iets nieuws aan de Japanse consument te bieden en mogelijk via dat apparaat aan de voorste linie te staan bij het creëren van een nieuwe markt."

In Europa en de Verenigde Staten is het landschap anders volgens House. "We zien veel marktpotentieel elders in de wereld, maar het zal een andere weg worden naar de markt dan in Japan het geval was." House legt uit dat er in die regio's een grotere gevestigde orde is op het gebied van streamingdiensten. Ook begrijpen consumenten het concept beter.

Gaikai

PS Vita TV is officieel nog niet aangekondigd voor het Westen. Mogelijk wordt het apparaat gelanceerd wanneer Sony's eigen streamingdienst Gaikai is uitgerold. Dit gebeurt volgens bronnen van Eurogamer eind 2014 in de Verenigde Staten, en in de loop van 2015 in Europa. Via Gaikai moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld PS3-games te streamen naar de PS4. Sony's nieuwe console is niet backwards compatible en kan dus geen PS3-disks afspelen.