PS Vita heeft twee keer zovel RAM-geheugen als PS3 | Gamer.nl

PS Vita heeft twee keer zovel RAM-geheugen als PS3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Daarnaast heeft het apparaat 128 mb videgeheugen, de PS3 heeft 256 mb. Het gerucht dat de Vita 512 mb RAM-geheugen zou hebben deed al vanaf de aankondiging de ronde, later kwamen er echter berichten naar buiten dat dit verlaagd zou zijn naar 256 mb om kosten te besparen. Dit blijkt niet te kloppen.

Dat de Vita meer geheugen heeft dan de PS3, betekent niet dat het apparaat krachtiger is; de PlayStation 3 heeft een aanzienlijk betere proce or. Het extra geheugen lijkt echter wel een toenadering te zijn tot ontwikkelaars. De ontwikkeling van PS3-games ondervond in het begin van de levenscyclus van het apparaat veel problemen, omdat de spelcomputer vooral vertrouwt op zijn krachtige proce or en daardoor minder intern geheugen heeft. Sony heeft eerder al aangegeven van de Vita een droomapparaat te willen maken voor ontwikkelaars.

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou