'PS Vita geeft voordeel over Wii U' | Gamer.nl

'PS Vita geeft voordeel over Wii U' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Via Cro Play kan een PS Vita draadloos verbonden worden met de Playstation 3, als extra scherm. Dit is vergelijkbaar met hoe de Wii U GamePad werkt, maar de Vita heeft volgens Rohde een belangrijk voordeel. "De Wii U tablet heeft geen proce or aan boord, hij moet aangedreven worden door die doos onder je teleivisie" (…) De komende maand zul je meer voorbeelden zien van wat je kunt doen met een proce or", stelt hij. "Ontwikkelaars zijn geïntere eerd dat soort dingen."

Het feit dat er 1.8 miljoen exemplaren van de PS Vita verkocht zijn, tegenover 64 miljoen van de PS3, is volgens Rohde geen probleem; de handheld is "nog maar drie maanden" uit en "iedereen die het ding oppakt is er gek op" (…) Je gebruikt hem in plaats van (een iPhone) als je een game wilt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou