PS Plus-gamers met Greedfall ontvangen gratis next-gen update niet

PS Plus-gamers met Greedfall ontvangen gratis next-gen update niet

Mensen die via hun PlayStation Plus-abonnement Greedfall op PlayStation 4 hebben geclaimd, ontvangen de PS5-update niet gratis.

Sinds gisteren is de Gold Edition van Greedfall beschikbaar. Dit voegt niet alleen nieuwe content aan de game toe, maar brengt het spel ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Eigenaren van de PS4- en Xbox One-versies van de game kunnen een gratis update voor de next-gen versie downloaden.

De makers van de game hebben echter laten weten dat mensen die het spel in januari via PlayStation Plus hebben geclaimd, de gratis update niet kunnen downloaden. Deze PS Plus-versie van de game blijft via backward compatibility op PlayStation 5 draaien en ontvangt dus geen verbeteringen.

De tweet waarin deze informatie werd aangekondigd, kon rekenen op veel kritiek van boze gamers. Het is echter relatief gebruikelijk dat mensen die een game via PS Plus hebben geclaimd, niet gratis een next-gen update ontvangen. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld met Control.

De Gold Edition van Greedfall bevat The De Vespe Conspiracy, een uitbreiding waarmee het verhaal van de rpg wordt hervat. Daarbij reizen spelers af naar een nieuwe regio van het eiland Teer Fradee, waar ze 'een nieuwe intrige' oplossen, nieuwe gebieden verkennen, vechten tegen nieuwe vijanden en nieuwe uitrusting verzamelen. De next-gen update voorziet de game van een 4K-resolutie, andere visuele verbeteringen, kortere laadtijden en een 60 fps-modus in de Performance Mode.

Greedfall verscheen oorspronkelijk in 2019, waarbij spelers fungeren als een bemiddelaar tussen kolonisten en inboorlingen op een fictief eiland. De game staat vooral bekend om zijn diepgaande rpg-mechanieken, waar onderhandelingen tussen facties en magie bij komt kijken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Blijft beetje behelpen met de backwards compatibility daar. Snap niet dat ze geen smart delivery hebben toegevoegd, je krijgt dan altijd de beste versie afhankelijk op welke console je speelt

0
test

@-it- ze kunnen het heel makkelijk, maar ze willen gewoon geld zoals games op psnow die gratis ps5 update hebben kan je ook niet downloaden tenzij je de game koopt slaat nergens op. Verder is ps5 top console maar de gratis updates die je niet kan downloaden als je een game via plus of now hebt slaat nergens op.

0

@hulstpower het is pure geldklopperij iets waar Nintendo en Sony goed in zijn. Zal bijna denken dat het een verschil is tussen de Aziatische costumer service en de Amerikaanse. Verder vind ik backwards compatibility niet heel belangrijk ik speel meestel een game 1 keer en als het klaar is vind ik het prima ga niet nog een keer spelen omdat de frame rate toevallig is aangepast. Wil een game enkel opnieuw spelen als er bijv een vervolg komt.

0
test

@hulstpower De *gratis* update is voor mensen die het spel gekocht hebben, de mensen die de game gratis hebben gekregen voor de Playstation 4 behouden gewoon die game gratis, waarom moet altijd alles maar *gratis* zijn voor iets waar je in begin geen fluit voor uitgegeven hebt. Mensen die de Playstation 4 versie gekocht hebben krijgen gewoon *GRATIS* de update.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Jij snapt volgens mij niet wat Smart delivery betekend wat It zegt klopt natuurlijk helemaal en het is daarbij iets wat Sony for the players had kunnen doen of je nou de betaalde versie of de ps plus versie hebt de game zit in je library dus de daarbij komende updates zijn niet meer als logisch. Ook zoals Hulstpower zegt het is een top console maar op dit soort aspecten slaat Sony de plank volledig mis.

0
test

@-it- Op de gamepass is dit regelmatig net zo dat alleen de Xbox one versie en niet de XS versie erop staat. Ik vind dat jammer maar ja, meestal zijn het spellen die ik toch al een keer wilde kopen

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou