Prototypes van Xbox-controllers voor mobiele apparaten verschenen | Gamer.nl

Prototypes van Xbox-controllers voor mobiele apparaten verschenen | Gamer.nl

Microsoft heeft prototypes onthuld voor speciale Xbox-controllers. Deze fysieke controllers zijn bedoeld om beter games te kunnen spelen op mobiele apparaten.

In de uitgebrachte onderzoeksverslagen is op te maken dat Microsoft verbeteringen wil aanbrengen bij de controls van mobiele games. In de meeste gevallen worden mobiele games gespeeld met behulp van de touchscreen. Microsoft beschrijft dit als een slechte manier van het spelen van games op de smartphone en tablet en heeft nu fysieke controllers ontworpen die dit probleem hoort op te lo en.

De ontworpen prototypen lijken gemaakt te zijn van schuim en zijn vervolgens met een 3D-printer geproduceerd. De mobiele Xbox-controller bestaat uit twee helften die apart aan elke kant van het mobiele apparaat kunnen worden vastgemaakt. Met deze twee controllers wordt het een handheld-systeem waarmee makkelijker en beter mobiele games gespeeld kunnen worden. De lay-out van de controller is vrijwel hetzelfde als dat van de traditionele controller. Iedere helft van de controller bevat drie verschillende grips om naar comfort te kunnen spelen. De twee helften kunnen zonder grip in een aparte oplaadstation worden geplaatst die is verbonden met een USB-kabel.

Microsoft

In het verslag benoemt Microsoft dat de veelgebruikte touchscreen-besturing niet ideaal is voor de meeste mobiele games. Ter vergelijking bracht het Nintendo ter sprake over het succes van de Switch. Daarmee werd vooral het aspect uitgelicht waarin fysieke controls gebruikt worden om games op een mobiele manier te kunnen spelen.

"Het succes van de Switch getuigt van de waarde van mobiele gaming met fysieke controls. Een aantal goedkopere producten bieden de mogelijkheid om een smartphone te koppelen met een handheld game-controller. Echter zijn deze vormen van de acce oires te groot en stug", aldus Microsoft.

Met het publiceren van dit onderzoeksverslag wordt de vraag gesteld of deze controllers binnen enige tijd op de markt komen of niet. Kort geleden werd namelijk bekend dat Microsoft binnenkort een gamestreamingdienst gaat lanceren genaamd Project xCloud. Met deze dienst kunnen spelers hoogwaardige games op mobiele apparaten spelen. Echter zijn er momenteel nog geen plannen bekend over het uitbrengen van deze speciale controllers.

Bron: Windows Central

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou