De Gameshop in Den Haag is boos en dat zal uitgever Konami weten ook! Publishers en winkeleigenaren maken namelijk altijd afspraken over wanneer een nieuwe game in de winkel komt te liggen. Winkelketens en internetbedrijven krijgen altijd hun games een aantal dagen eerder geleverd. Dit is om ze de kans te geven hun winkels en klanten op tijd te kunnen leveren.

In het geval van Pro Evolution Soccer 2008 schijnt dat sommige winkels al op 20 oktober de games ter verkoop hebben aangeboden. Veel te vroeg, meent Gameshop uit Den Haag, aangezien de releasedatum officieel stond op 25 oktober.

Gameshop laat weten: "Uitgevers als Vivendi en Microsoft zijn wel in staat om contractueel vast te leggen dat een partij zich aan de streetdate dient te houden op straffe van een fikse geldboete. Echter zijn het keer op keer dezelfde partijen die zich niet aan de datum houden en er weinig aan wordt gedaan door de uitgevers, terwijl een gameshop verhoudingsgewijs per filiaal vele malen meer van een titel afzet."

De Gameshop heeft daarom besloten om te gaan stunten met de prijs van Pro Evoltion Soccer 2008 en deze direct een budgetstempel mee te geven. De game zal nu voor €38 euro verkocht worden. Dat is bijna de helft goedkoper dan in andere winkels. Ook via Gameshop.nl zal de game voor €38 te krijgen zijn en deze site trekt dagelijks zo'n 6000 bezoekers.