Prominente ontwikkelaars Diablo 4 niet meer werkzaam bij Blizzard

Prominente ontwikkelaars Diablo 4 niet meer werkzaam bij Blizzard

Twee Blizzard-ontwikkelaars die aan het roer stonden van Diablo 4 zijn vertrokken bij de uitgever. Ook een World of Warcraft-designer werkt er niet meer.

Het gaat om de regisseur van Diablo 4, Luis Barriga, alsmede lead designer Jesse McCree. Tot slot is World of Warcraft-senior designer Jonathan LeCraft opgestapt. Kotaku hoorde dit in eerste instantie van bronnen, maar Activision Blizzard heeft het inmiddels aan de site bevestigd. Het is daarbij niet duidelijk of ze vrijwillig zijn opgestapt of zijn ontslagen.

"We hebben een uitgebreid, getalenteerd scala aan ontwikkelaars en nieuwe leiders die op de juiste plekken zijn aangesteld", aldus het bedrijf in een statement naar Kotaku. "We hebben er vertrouwen in dat we progressie blijven boeken, ongelooflijke ervaringen aan onze spelers kunnen bieden en gaan door in een veilige, productieve werkomgeving voor iedereen."

Er werden geen redenen gegeven voor het vertrek, maar drie weken geleden klaagde de staat Californië Activision Blizzard aan vanwege een giftige werkomgeving waarin discriminatie, ongelijkheid en seksuele intimidatie een vast onderdeel zouden zijn. Werknemers hebben hun onvrede geuit over een statement van CEO Bobby Kotick en hebben een organisatie samengesteld dat moet opkomen voor hun belangen. Blizzard-directeur J. Allen Brack is inmiddels vertrokken en wordt vervangen door Jennifer Oneal en Mike Ybarra.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een drama daar. Het is maar goed dat Blizzcon 2021 gecancelled is, kan me niet voorstellen dat een event rondom Blizzard nu veel positiefs naar buiten kan brengen.

0

@WvA dat is allemaal marketing, het heeft weinig met devs te maken. Blizzard vertoont nu alle tekenen van een bedrijf op de afgrond, op 1 verschil na... ze hebben nog meer dan genoeg middelen om door te blijven etteren met name dankzij hun WoW inkomsten. Ik zie ze niet zo snel verdwijnen, maar hoe trek je jezelf uit het slop als de kwartaalcijfers niet echt een indicatie geven dat er iets mis is...

0
test

@gimbal2 Ik denk dat zij hierdoor hun prognose ook bij moeten stellen, waardoor de toekomstige winstgevendheid van de aandelen ook minder wordt. Het gevolg hiervan is mogelijk dat de aandeelhouders zich minder aangetrokken voelen om de aandelen te houden en het hierdoor verkopen, waardoor het weer zal zakken. Wie weet, maar ze zijn in ieder geval wel financieel aangetast, als jij daaraan twijfelde.

0

Poeh het is echt ellende daar. Ik zou er ook niet willen werken en ik zou ook niet naar blizzcon willen

0

Aanbevolen voor jou