Project Zomboid krijgt nieuwe lighting-engine | Gamer.nl

Project Zomboid krijgt nieuwe lighting-engine | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De lighting-engine brengt zowel een cosmetisch element als nieuwe mogelijkheden betreft de gameplay. De ontwikkelaar kan nu de aan- of afwezigheid van licht gebruiken in verschillende gameplay-mechanieken. Te denken valt aan zicht dat alleen mogelijk is als er lantaarnpalen dichtbij zijn of het centrale personage dat depre ief wordt wanneer hij te lang in het donker blijft. Items als zaklampen zijn dan belangrijke bezittingen. Ontwikkelaar The Indie stone belooft verder dat ze zich zullen bezighouden met het implementeren van save-opties en het reizen tu en verschillende maps.

Project Zomboid is een onafhankelijk spel dat het best beschreven kan worden als een zombie-survival rpg. De speler moet zo lang mogelijk in leven blijven door te bouwen, stelen of plunderen in een wereld die constant onderhevig is aan verandering. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou