Project Zomboid krijgt 3D-modellen in plaats van sprites | Gamer.nl

Project Zomboid krijgt 3D-modellen in plaats van sprites | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

The Indie Stone voert deze verandering door omdat het toevoegen van sprites aan de game te veel tijd ging kosten. De studio moest namelijk voor iedere animatie per frame een nieuwe sprite maken, ook spelers die mods maakten moesten dit doen. Met de 3D-modellen hoeft dit niet langer. Wie bijvoorbeeld andere kleren aan zijn personage wil geven, hoeft dit voortaan maar één keer door te voeren in plaats van per frame. 

De ontwikkeling van Project Zomboid is nog niet voltooid, maar de game is ondertu en al wel te koop en speelbaar. Het betreft een isometrische role-playing game waarin spelers zo lang mogelijk moeten zien te overleven in een wereld die is overspoeld met zombies. Hierbij is het ook van belang om genoeg eten te verzamelen en een schuilplek te vinden om 's nachts te slapen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou