Wie kent Peter Molyneux niet, bekend van de beste sim games die er te krijgen. Zijn laatste project was Black&White, een titel die een revolutie bracht in de game wereld. Toch begon ik me erg te vervelen na 10 uur B&W en nu staat het doosje weer op de plank.

Project ego zal het nieuwe project zijn van Peter die samenwerkt met een onderdeel van Lionhead Studios genaamd Big Blue Box.

We gave Big Blue Box all the Lionhead technology a year ago. vertelde Molyneux in de chat die Gamespy had met de "gaming god". Voor de mensen die de e3 niet gevolgd hebben, Project Ego zal een RPG worden voor de Xbox.

In Project Ego zal je op de leeftijd van 15 beginnen, je gaat naar de stad en als je terugkomt zijn je ouders vermoord en de hond. (die hond doen ze er zeker bij om het orgineel te houden.) Vanaf dat moment maak jij alle beslissingen, wil je graag een grote spierbundel worden zoals je favoriete superheld? Ga je gang, bijna alles is mogelijk van een grote wizard tot een dief.

Another aspect of the game involves your character's notoriety. As you become more powerful, people may follow you around or you may find children who are dressed like you in a form of hero worship. Molyneux likens it to the "Brave, Brave Sir Robin" skit in the movie "Monty Python and the Holy Grail," where people in the world will sing songs about your deeds, good or bad.

Weer een titel waar alles mogelijk zal zijn, omdat het een RPG is zal er veel meer speeltijd in zitten dan er in B&W mogelijk was. Project Ego is maar een tijdelijke titel, waarschijnlijk zal eind deze maand de officele titel bekend gemaakt worden.

Big Blue Box kan wel eens een zeer succesvolle titel in handen hebben, de wereld zal zo groot en gevarieerd zijn dat het woord verveling niet eens meer bestaat. Misschien is dit nog een goede reden om de Xbox te kopen, aangezien de Xbox zeer goede titels gaat krijgen wordt voor mij de keuze steeds duidelijker.