De reset houdt in dat alle progressie in levels, vrijgespeelde beloningen, in-game valuta en aankopen met echt geld teruggedraaid worden. Blizzard stort al het echte geld dat spelers uitgegeven hebben terug. Daarnaast bedankt het bedrijf deze betalende spelers met een exclusieve Wonder Billie Mount.

De reset brengt tevens het verdwijnen van vriendenlijsten met zich mee. Dit doordat spelers in hun eigen regio geplaatst worden. Via de Battle.Net-vriendenlijst kunnen alfaspelers echter hun in de testfase ontmoete spelers handmatig toevoegen. 

Resetprocedure

Blizzard begint vandaag met het offline halen van de Heroes of the Storm Shop. Vervolgens zijn alle speelbare helden in de alfafase van de game een week lang voor iedereen gratis beschikbaar. Daarna gaan de servers een week offline.

Dit is de laatste reset van de servers die Blizzard gepland heeft voor Heroes of the Storm. "Ons doel is om te vermjiden dat spelers, nadat we weer online gaan, nog te maken krijgen met een server reset. Maar het is alsnog mogelijk dat we progressie moeten aanpassen of wissen in toekomstige updates", meldt Blizzard.