Nieuws

Programma gebruikt Arma 3-beelden in item over Syrische oorlog

Channel One TV meldt dat het om een simpele editfout gaat

Geschreven door Michel Musters op
Het Russische televisieprogramma Voskresnoye Vremya heeft beelden uitgezonden van de game Arma 3 in de veronderstelling dat het om echte beelden van de oorlog in Syrië ging.
Dat meldt de BBC. De video was bedoeld om te tonen hoe Russische legertroepen meehielpen in de oorlog. Op een bepaald moment is een truck te zien waar op wordt gericht met een geweer. Dit korte gedeelte werd door de Russische website Pikabu herkend als gameplay uit de Bohemia Interactive-game Arma 3.


Channel One TV, de televisiezender waarop de beelden zijn uitgezonden, heeft laten weten dat de beelden per ongeluk in de video zijn verwerkt bij het gebruiken van beelden uit het archief. De beelden zijn volgens het station namelijk al eens eerder gebruikt in een item over games.

Het is niet voor het eerst dat games voor echte nieuwsuitzendingen worden gebruikt in Rusland. Vorig jaar gaf de Russische ministerie van defensie een foto vrij die zou moeten bewijzen dat de VS samenwerkte met ISIS. Het bleek om een screenshot van de game AC-130 Gunship Simulator te gaan. Een paar jaar daarvoor toonde de Russische zender RT een screenshot van Metal Gear Solid 5 tijdens een item over Afrikaanse soldaten.

Ook buiten Rusland worden dergelijke fouten gemaakt, zoals een Deens item over Syrië waarbij een screenshot van Assassin's Creed werd getoond en het Britse BBC dat het Halo UNSC-logo voor het UN Security Council-logo verwarde.

Dit artikel delen:

Lees meer

Blizzard hint mogelijk naar nieuw Overwatch-personage Trailer voor nieuwe Battlefield-game is in de maak
3

Reacties op: Programma gebruikt Arma 3-beelden in item over Syrische oorlog

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RidgeRazor

  • 27 februari 2018 08:56
  Volgens mij, en misschien kan iemand anders dat bevestigen of ontkrachten, is het zelfs Arma II. En dat maakt de editfout nog slechter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Blackdevil NL

  • 27 februari 2018 10:14
  Wel 2 hele seconden !!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 27 februari 2018 12:13
  Waar je nieuws van kan maken zeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.