Programma gebruikt Arma 3-beelden in item over Syrische oorlog | Gamer.nl

Programma gebruikt Arma 3-beelden in item over Syrische oorlog | Gamer.nl

Het Russische televisieprogramma Voskresnoye Vremya heeft beelden uitgezonden van de game Arma 3 in de veronderstelling dat het om echte beelden van de oorlog in Syrië ging.

Dat meldt de BBC. De video was bedoeld om te tonen hoe Ru ische legertroepen meehielpen in de oorlog. Op een bepaald moment is een truck te zien waar op wordt gericht met een geweer. Dit korte gedeelte werd door de Ru ische website Pikabu herkend als gameplay uit de Bohemia Interactive-game Arma 3.


Channel One TV, de televisiezender waarop de beelden zijn uitgezonden, heeft laten weten dat de beelden per ongeluk in de video zijn verwerkt bij het gebruiken van beelden uit het archief. De beelden zijn volgens het station namelijk al eens eerder gebruikt in een item over games.

Het is niet voor het eerst dat games voor echte nieuwsuitzendingen worden gebruikt in Rusland. Vorig jaar gaf de Ru ische ministerie van defensie een foto vrij die zou moeten bewijzen dat de VS samenwerkte met ISIS. Het bleek om een screenshot van de game AC-130 Gunship Simulator te gaan. Een paar jaar daarvoor toonde de Ru ische zender RT een screenshot van Metal Gear Solid 5 tijdens een item over Afrikaanse soldaten.

Ook buiten Rusland worden dergelijke fouten gemaakt, zoals een Deens item over Syrië waarbij een screenshot van A a in's Creed werd getoond en het Britse BBC dat het Halo UNSC-logo voor het UN Security Council-logo verwarde.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou