Activision heeft een zestal nieuwe filmpjes met ingame footage uit de Amerikaanse en Russische campaign van Call of Duty online gezet. Call of Duty is een WW2 shooter ontwikkeld door Infinity Ward, een team bestaande uit maar liefst 22 leden, waaronder alle lead designers, van het Medal of Honor: Allied Assault team. En dat is duidelijk te zien in de fimpjes!

De filmpjes van de Amerikaanse campaign laten zien hoe een groep soldaten over een weiland richting een door de Duiters bezette stad rennen, alwaar ze vervolgens een Flak Cannon onder vuur nemen. Het geluid van de wapens, de continue ontploffing om je heen en de rondrennede teammates en tegenstanders doen meteen aan Medal of Honor denken, maar alles is nog net een beetje levendiger en mooier dan voorheen.

Het Russische filmpje zal vooral bij mensen die de film Enemy at the Gates gezien hebben bekend voorkomen. We zien namelijk hoe een groep soldaten met een bootje de Wolga oversteekt om daar door vliegtuigen belaagd te worden. Enkele van je kameraden in de sloep wordt door de kogelregen doorzeefd en sommigen zien het niet meer zitten en duiken het water in. Deze verraders worden vervolgens door hun eigen bevelhebber met kogels doorzeefd. Aangekomen op de kade aan de overkant krijg je een prachtig overzicht van de Wolga met de vele bootjes en het prachtige vergezicht.

De filmpjes zijn zondermeer het bekijken waard en te vinden bij 3D Gamers en GamersHell. Een aantal nieuwe screenshots tref je aan bij ToTheGame.