'Productiekosten Switch Oled slechts 10 dollar hoger'

'Productiekosten Switch Oled slechts 10 dollar hoger'

Volgens verschillende bronnen van Bloomberg zijn de productiekosten voor de Switch Oled per exemplaar 10 dollar meer ten opzichte van het huidige model.

Volgens Yoshio Tamura, medeoprichter van industrie-onderzoeksbureau DSCC, kost het door Samsung geproduceerde oledscherm per stuk zo'n 3 tot 5 dollar meer dan het lcd-scherm in de huidige Switch. Volgens onderzoeksbureau Omidia zou de verdubbeling van de interne opslag per exemplaar daarnaast zo'n 3,50 dollar extra kosten. 

Met de overige vernieuwingen, zoals de nieuwe dock, zou elk exemplaar ongeveer 10 dollar meer productiekosten opleveren, aanzienlijk minder dan de prijstoename van 50 dollar. Daarmee hanteert Nintendo een hogere prijsmarge per console.

Volgens een bron binnen PlayStation houdt Sony Nintendo's strategie 'nauwlettend in de gaten' omdat de vraag het aanbod van de Playstation 5 nog altijd overstijgt.

De Nintendo Switch Oled verschijnt op 8 oktober en kost in Nederland ongeveer 350 euro. De console bevat een 7-inch oledscherm, verbeterde luidsprekers, een verbeterde standaard, 64 GB opslag en een aansluiting voor een LAN-kabel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan zijn de ontwikkelkosten nog niet meegerekend.

0

Maar betere joy cons kon er niet vanaf

0

Aanbevolen voor jou