'Productie nieuwe PS5 met aangepaste cpu begint in 2022'

'Productie nieuwe PS5 met aangepaste cpu begint in 2022'

Sony zou volgens nieuwe geruchten volgend jaar beginnen met de productie van een nieuw PlayStation 5-model.

Dat claimt de Thaise website DigiTimes te hebben vernomen van leveranciers, waaronder TSMC, een leverancier van halfgeleiders. De productie zou ergens rond het tweede of derde kwartaal van 2022 beginnen.

De nieuwe versie van de PlayStation 5 zou een custom versie van de 6nm van de AMDs cpu bevatten. De huidige PS4 heeft een 7nm chip van AMD. Verwacht wordt dat het puur om aanpassingen aan de binnenkant van de PS5 gaat. Er zou dus geen nieuw ontwerp van de console zelf mee gepaard gaan.

Sony gaf eerder al aan dat het onwaarschijnlijk is dat de PlayStation 5-tekorten dit fiscale jaar worden opgelost. De schaarste ontstaat mede doordat er een wereldwijd tekort aan halfgeleiders is - iets dat de meeste bedrijven in de technologische industrie beïnvloedt. 

Sony's CFO Hiroki Totoki meldde dat het bedrijf diverse oplossingen overweegt, waaronder het aanpassen van de hardware. Mogelijk is de nieuwe versie van de cpu daar onderdeel van.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als het om de cpu alleen gaat kan ik ermee leven, maar als het een soort ‘pro’ versie gaat die weer een stuk snellere gpu heeft dan voel ik me wel genaaid.

0
test

@Sall3mander zo ja dan ben ik ook niet blij en ik denk wel meer mensen niet. Maar lijkt me sterk dat ze dat doen.

0
test

@Ar_barca_ajax sja je kon wel verwachten dat er vrij snel een pro versie gaat komen. En/of ook een SLIM model. Kwestie van tijd... En gezien de moeilijkheid kwa aanleveringen kan het e.e.a. wel eens versnelt gaan ja.. Sja das ook een beetje het risico als je er meteen een wilt/moet hebben. Ik wacht eerst dat er eens meer mooie titels zijn die mij echt aanspreken. Tegen die tijd zal dr ok vast wel een zwart model zijn uitgekomen. Al is dat makkelijk zelf te fixen met die faceplates natuurlijk.

0
test

@Sall3mander Als er een Pro versie komt zal dat op zijn vroegst in 2023 zijn denk ik. Dit zou echt puur zijn om tekorten op te lossen en eventueel kosten te besparen.

0
test

Laten ze eerst maar zorgen dat de huidige verkrijgbaar is......

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola dan is het best bizar dat dan pas in de 3de kwartaal van 2022 gaat gebeuren. Spreek je over nog een jaar weinig tot geen aanvoer.

0

Aanbevolen voor jou