Producent van Zelda-spellen ziet Link liever niet spreken | Gamer.nl

Producent van Zelda-spellen ziet Link liever niet spreken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Persoonlijk wil ik niet dat Link gaat spreken in het spel. We hebben hem nog niet laten praten tot nu toe. Het maakt deel uit van de geschiedenis van de serie. Voor mij zou het imago van Link verbroken worden als we hem nu wel zouden laten praten", aldus Aonuma.

Link bleef in Nintendo's eerdere Zelda-spellen altijd stil tijdens gesprekken. Nintendo heeft niet alleen nooit een stem maar ook nooit tekst aan zijn personage gegeven. Wel is hij sprekend te horen in de tekenfilmserie The Legend of Zelda, die jaren geleden op televisie is uitgezonden.

Link zal dus naar alle waarschijnlijkheid niet gaan spreken in The Legend of Zelda: Skyward Sword, het eerste Zelda-spel dat uitsluitend voor de Wii is ontwikkeld. Skyward Sword staat gepland voor een release begin volgend jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou