Nog een paar dagen en dan ligt Battlefield 2 in de winkels. Eletronic Arts was van plan om de Battlefield 2 Editor (ook bekend als de Mod Development Toolkit) op 22 juni als Open Beta aan te bieden. Er hebben zich echter wat problemen voorgedaan, waardoor de volledige tool niet volgende week wordt aangeboden. EA hoopt wel om de Editor zelf aan te bieden, waarmee het mogelijk is om eigen levels te maken. Ook zal men de eerste lading documenten en handleidingen beschikbaar stellen waarin uitgelegd wordt hoe de editor werkt.

Aan het eind van de week hoopt men met andere tools te komen, waardoor gebruikers zelf nieuwe content kunnen maken en ze in de editor importeren. Pas met deze tools kan het echte modwerk beginnen. Een waarschuwing is wel op z'n plaats, want de editor blijft in beta vorm, en er zullen regelmatig nieuwe versies en fixes verschijnen, althans, dat is het plan van EA.

Verder komt ook het gebruik van nicknames in de wekelijkse nieuwsbrief aan bod. Voor Battlefield 2 gebruikt men een filter waardoor vulgaire en beledigende namen niet gebruikt kunnen worden. Geen enkel filter is perfekt, waardoor sommige namen er toch doorheen komen. EA waarschuwt deze gebruikers dat ze verkeerde namen ten alle tijden verwijderd kunnen worden.