De herfstupdate voor de Xbox 360 firmware die gisteren is verschenen, zorgt voor enkele serieuze problemen bij mensen die net een Xbox 360 hebben aangeschaft en die de console dus updaten vanaf de allereerste firmware. Na het selecteren van de taal en het kiezen voor Xbox Live, wordt de update automatisch geïnstalleerd. Na het herstarten van de Xbox 360 verschijnt nog wel het Xbox-logo, gevolgd door een 'System Error E71'. Hierna valt niets meer uit te voeren met je console.

Heb je een nieuwe console, dan is het het verstandigst om de update niet te installeren en de console los te koppelen van het internet en te wachten op een officiële reactie van Microsoft met betrekking tot dit probleem. Mocht je de update al geïnstalleerd hebben, dan zou je het volgende eens kunnen proberen:

- Console uitzetten

- Alle kabels loskoppelen

- Harde schijf loskoppelen

- Stekker uit het stopcontact halen

- Zestig seconden wachten

- Stekker terug in het stopcontact doen

- Hardeschijf opnieuw aansluiten

- Alle kabels aansluiten

- Console weer aanzetten

Het lijkt ons vooral een oplossing die geen zoden aan de dijk zet, maar je vooral eventjes bezig houdt om je het gevoel te geven dat er nog wat te redden valt. Maar het is misschien het proberen waard. Lukt het dan nog steeds niet, dan zit er vooralsnog niets anders op dan je console bij Microsoft te laten repareren. Meer over het probleem lees je in dit forumtopic.